Alles over Spider Solitaire

Hoewel Spider Solitaire nog niet zo lang bestaat als de andere varianten van solitaire, kent het toch een rijke geschiedenis. Ondanks dat de oorsprong van het spel iets te maken lijkt te hebben met de poten van een spin (acht poten), is het echter ook zo dat het spel gebaseerd is op zijn woestijnneef, de schorpioen. Het spel dateert uit 1949 en is door de jaren heen een van de meest geliefde varianten onder solitaire-spelers geworden.

Nieuwe Varianten

Toen het spel voor het eerst werd geïntroduceerd, moesten spelers minstens 8 stapels van 13 kaarten maken. Dit bleek nogal moeilijk en over de jaren zijn er nieuwere versies bijgekomen om spelers wat in de speelbaarheid van het spel tegemoet te komen. Er zijn daardoor varianten met 1 en 2 suits bijgekomen, wat het spel eenvoudiger maakte en de winstkans vergrootte.

PC-versie

De eerste versie van Spider Solitaire werd populair op de pc dankzij het Microsoft Windows 98 plus pakket. Ook Microsoft ME kreeg het spel vooraf geïnstalleerd mee en dit vergrootte de populariteit van solitaire onder computergebruikers aanzienlijk, het aantal speler groeide hierdoor flink. De Windows-versie wordt geleverd met de 1 en 2 suit variant en variaties daarop. Daarnaast zijn er ook de 3 en 4 stapel versies. Deze varianten zijn ontwikkeld door Thomas Warfield, en staan bekend als de beste versies van het spel ooit.

Spelregels

Er zijn een aantal basisregels die gevolgd moeten worden bij solitaire, waaronder:

• Het hoofddoel van het spel Spider Solitaire is het kwijt zien te raken van alle kaarten op het speelbord.

• Als je een straat van koning naar aas hebt kun je deze wegspelen.

• Er dienen in totaal 54 kaarten te worden gedeeld, welke in 10 stapels moeten worden verdeeld.

• Bij de opzet van het Spider Solitaire dienen de kaarten met de beeltenis naar beneden te worden geplaatst, behalve de twee bovenste kaarten van elke stapel.

• De stapels moeten in de rangorde van koning naar aas worden gelegd. De kleur van de kaart is niet van belang, alleen bij het wegspelen van een stapel moeten de kleuren en de suits hetzelfde zijn.

• Een reeks kaarten van dezelfde kleur en suit kan worden verplaatst naar een andere stapel.

Sommige versies van Spider Solitaire zijn moeilijk en vergen veel gepuzzel, daarom zijn de meeste spelers er een beetje verslaafd aan. Veel mensen beleven er dan ook urenlang speelplezier aan. Dankzij onze website SpiderSolitaireSpelen.nl is het ook steeds makkelijker voor spelers om online van dit leuke spel te genieten. Er staan verschillende varianten en uitvoeringen van het spel op de site dus kijk eerst naar de variant die jou het leukst lijkt en welke vaardigheden er voor nodig zijn.

Spider Solitaire behoort tot een van de meest stimulerende spellen uit de reeks Solitair spellen. Hoewel Spider Solitaire een uitdagend spel is, verovert de charme van het spel je binnen de kortste keren en beleef je urenlang speelplezier.